logo
Zobni vsadki odlična rešitev za poškodova

Zobni vsadki so nedvomno ena najboljših rešitev za zobe, ki jih ni več mogoče popraviti, ter za manjkajoče zobe. Če ste tudi vi izgubili zob ali želite popraviti poškodovane zobe, bodo zobni vsadki najboljša rešitev. Želite spoznati prednosti zobnih vsadkov? Nadaljujte z branjem!


Capped Dental Implant Model

  • Čimbolj podobni naravnim in zdravim zobem


Zobni vsadki so močni in stabilni ter izgledajo kot naravni zobje.


  • Dolgoročna rešitev


Medtem ko imajo običajne rešitve za nadomestitev zob, kot so proteze in mostički, rok uporabe med petih do največ desetih let, preden jih je treba zamenjati, se zobni vsadki lahko prilagodijov določenem obdobju in trajajo do 40 let in več, če se poskrbi za ustrezno nego.


  • Brezhibno zlitje


Zobni vsadki se brezhibno zlijejo z vašimi naravnimi zobmi, zaradi česar se počutite samozavestni in lahko nadaljujete s svojim življenjem brez skrbi. Po drugi strani pa proteze pogosto postanejo razlog za neprijetne trenutke, medtem ko govorite ali jeste, še posebej, če niso ustrezno nameščene. Obstaja možnost, da vam proteze izpade ali zdrsne iz ust.


Zobni vsadki Ljubljana

  • Preprečevanje izgube kosti


Pri izgubi zoba se kost, ki obdaja korenino, absorbira v telo in sčasoma pride do izgube kostne mase. Toda zobni vsadki opravljajo vlogo zobne korenine in spodbujajo čeljustno kost ter jo ohranjajo zdravo in čvrsto.


  • Struktura obraza se ohrani


Manjkajoči zobje pogosto povzročijo povešanje kože, zaradi katereste lahko videti starejši, kot ste v resnici. Vendar pa pri zobnih vsadkih struktura obraza ostane nespremenjena, kar vodi k bolj mladostnemu in polnejšemu obrazu.


  • Trajna pritrditev


Medtem ko so morajo proteze ponoči odstraniti zaradi čiščenja, zobni vsadki ostanejo na mestu in vam ni treba skrbeti, da bipadli ali zdrsnili iz ust. Tudi nega vsadkov je podobna negi naravnih zob z rednim ščetkanjem in nitkanjem.


  • Ne vpliva na govor


Oseba s protezo mora med pogovoromstiskati usta, da prepreči zdrs proteze. Posledično pride tudi do nerazumljivega govora. Zobni vsadki pa delujejo enako kot naravni zobje, zato nikakor ne vplivajo na vaš govor.


  • Nič več lukenj v zobeh


Obnovljene krone vsadka so odporne na luknje. Vendar pa boste morali vseeno skrbno čistiti mesta okoli vsadka, da odstranite bakterije, ki lahko privedejo do okužbe in oslabitve dlesni.


Poleg tega lahko z njimi lahko jeste karkoli želite kot z naravnimi zobmi.


Zaključek:


Če želite popraviti zlomljen zob ali nadomestiti manjkajoči zob, so zobni vsadki najboljša rešitev. Pri tem vam lahko pomagajo strokovno usposobljeni zobozdravnikiArtidenta. Za več informacij obiščite https://www.artident.si/implantati/.0 Comments

Please login to post your comment..

Social

Reviews
  • Be the first one to review us.

Post your Review

Rate it