logo
Zobni vsadek - Zlati standard za spopadanje z izgubo zob

Velika verjetnost je, da morda že poznate ljudi, ki so se odločili za zobni vsadek in upamo, da so bile njihove izkušnje konstruktivne. Zobni vsadek je kot nalaščza nadomeščanje manjkajočih zob. Ta vrsta zdravljenjahitro postaja zlati standard za spopadanje z izgubo zob.


Kaj je zobni vsadek in kako deluje?


Zobni vsadki so pravzaprav zelo preprosti; ponavadi so sestavljeni iz treh posameznih delov, ki vključujejo implantacijskivijak, ki je vstavljen v vašo čeljustno kost, opornico, ki je pritrjena na implantacijskivijak in ki štrli tik nad dlesnimi, ter zaključen zob, ki zakrije opornico.Naloga vijaka je, da se med postopkom, ki ga poznamo kot »Osseointegracija«, poveže z vašo čeljustno kostjo. Tukaj nove kostne celice začnejo rasti na posebej obdelanem implantatskem mestu, ki bodo na koncu vijak držale na mestu, tako da se ne more premakniti niti za milimeter. Ta postopek spajanja pomaga, da je implantacijsko mesto dovolj močno zasprejemnadomestnega zoba. Zobni vsadki se lahko uporabljajo kot podpora za krone, mostičke ali celotne proteze.


Zobni vsadki


Zakaj so zobni vsadki pogosto boljši od drugih možnosti?


Glavni razlog, zakaj so vsadki lahko boljši v primerjavi z drugimi možnostmi, je zaradi načina, kako implantatni vijak umetno nadomesti zobno korenino. Vaše naravne zobne korenine so ključne za dobro stanje zob. Vsakič, ko ugriznete, se občutek razširi preko zobne korenine in nadaljuje v bližnjo kost. Posledica je stimulacija kosti, ki povzroči, da se vse stare kostne celice nenehno nadomeščajo. Takoj, ko odstranimo naravno zobno korenino, se to ne dogaja več in stare kostne celice se prenehajo nadomeščati, čeljustna kost pa se začne resorbirati. Resorpcija se običajno zgodi prvo leto po izgubi zob, zato je tako pomembno, da začnemo razmišljati o nadomestitvi izgubljenih zob čim hitreje.


Capped Dental Implant Model


Zobni vsadek je lahko tudi bolj vizualno privlačen, še posebej, če ga uporabljamo za zamenjavo posameznih zob. Kvalificirani zobozdravniki lahko naredi osupljive nove zobe, ki so neverjetno praktični, z uporabo najbolj kakovostnih materialov. Poskrbijo tudi za pravo obliko zob,ki nudijo pravo mero podpore za ustnice in obraze, pri čemer se izognejo »potopljenemu« videzu, ki se lahko prezgodaj pojavi pri ljudeh, ki so doživeli večkratno izgubo zob.0 Comments

Please login to post your comment..

Social

Reviews
  • Be the first one to review us.

Post your Review

Rate it