logo
Zakaj bi veljalo razmisliti o zobnih implantatih All-On-4?

Iščete trajno zamenjavo enega ali več manjkajočih zob? Zobni implantati so prava rešitev za vas, saj ponujajo enaj videz in občutek kot naravni zobje ter zagotavljajo obnovljeno funkcionalnost zob. Če vam manjka celoten zobni lok, se lahko zobna proteza v ustih pritrdi s posebnim sistemom implantatov All-On-4.


Opis zobnih implantatov All-On-4 –


Zdravljenje z zobnimi vsadki All-On-4 vključuje štiri zobne vsadke, ki podpirajo zgornji ali spodnji lok zobne proteze v ustih. Če želite podpreti oba loka, je najbolje uporabiti vseh osem implantatov.


Zakaj postopek All-On-4 vključuje manj vsadkov?


Pri postopku All-On-4 se uporablja manj zobnih implantatov za varno in zanesljivo namestitev zobne proteze v ustih. To je posledica načina namestitve implantatov v čeljustno kost, ki morajo biti nameščeni pod kotom na zadnji strani čeljusti. 


Čeprav so implantati nameščeni pod kotom, pripomorejo k čim boljši povezavi implantata s kostjo. Z uporabo te povezave se izognemo potrebi po presaditvi kosti. Ta postopek je primeren za tiste, ki se odločijo za preprosto zdravljenje z zobnimi implantati.


ALL-ON-4 implantati


Koliko časa traja zdravljenje po postopku All-On-4?


Zdravljenje z zobnimi implantati All-On-4 praviloma traja manj časa kot pri običajnih zobnih implantatih. Ta postopek namreč ne zahteva povečanja sinusov, presajanja kosti itd. Celjenje po takšnih posegih praviloma zahteva več časa. Lahko traja več tednov ali mesecev, da se rana dobro zaceli.


V nekaterih primerih presaditev kosti ali povečanje sinusov pred vstavitvijo zobnih implantatov morda ne bo potrebna. Vendar lahko traja tudi do šest mesecev, da se čeljust popolnoma zaceli.


Enak čas celjenja čeljusti je potreben tudi pri vsaditvi zobnih implantatov All-On-4.  Vendar velikokrat ni potrebe po povečanju sinusov ali presajanju kosti, čas zdravljenja pa je običajno krajši kot pri običajnih zobnih implantatih.


Izbira prevega postopka -


Implantati All-On-4 in tradicionalni zobni implantati zagotavljajo izjemne rezultate pri obnovi funkcionalnosti zob tistim, ki trpijo zaradi hude izgube zob. Oba postopka prinašata podobne rezultate, vendar je končna izbira odvisna od vaših osebnih potreb.


Zaključek -


Če želite izvedeti, ali je postopek zdravljenja z zobnimi implantati All-On-4 prava izbira za vas, se še danes dogovorite za termin pri Artidentu. Našim pacientom priporočamo metodo All-On-4, saj je cenovno ugodnejša od drugih običajnih protetičnih rehabilitacij z implantati.


Pri tej metodi ni potrebno povečevanje kosti in dvigovanje sinusnega dna, poleg tega je potreben krajši čas za okrevanje. Ohranili boste tudi naravni videz obraza in povrnili izgubljeno funkcijo žvečenja. Če želite dolgoročno rešitev za manjkajoče ali poškodovane zobe, razmislite o zobnih implantatih. Za več informacih glede zobnih implantatov nas čim prej kontaktirajte na info@artident.si.0 Comments

Please login to post your comment..

Social

Reviews
  • Be the first one to review us.

Post your Review

Rate it