logo
Vrste zobnih implantatov in ali sem primeren kandidat

Ali vam manjka najmanj en zob? Ali bi radi poiskali trajno rešitev za nadomestitev zob? Če je odgovor pritrdilen, ste prišli na pravo mesto!


V tem blogu je priznani zobozdravnik iz Ljubljane predstavil tri različne vrste zobnih implantatov, s katerimi si lahko povrnete nasmeh.


Za začetek se moramo seznaniti s kratkim opisom. 


Kaj je zobni implantat?


Zobni implantat je majhen titanov vijak, ki je previdno nameščen v čeljustno kost pod dlesnijo. Ta se združi z vašo čeljustno kostjo in ustvari stabilno osnovo za obnovo zoba. 


Tri vrste zobnih implantatov


Nadomestitev enega zoba: Uporaba enojnega implantata


Za nadomestitev enega samega manjkajočega zoba se najpogosteje uporablja zobni implantat. Ta zahteva en zatič in eno krono. 


Nadomestitev več zob: Uporaba mostička, podprtega z vsadki 


V primeru, da vam manjka več sosednjih zob, je morda najboljša izbira mostiček, podprt z vsadki.


Nadomestitev vseh zob: Uporaba zobne proteze z vsadki 


Če ste izgubili večino ali vse zobe v zgornji ali spodnji čeljusti, je lahko proteza z vsadki vaša najboljša izbira.


Sem primeren kandidat za zobne implantate?


Po mnenju priznanega zobozdravnika iz Ljubljane je treba upoštevati naslednje dejavnike pri odločitvi, ali ste primeren kandidat za zobne implantate.


Implantati


Kost


Kadar zob ni na svojem mestu, pripadajoča kost začne slabeti. Da bi se lahko zatič zlil s kostjo, je potrebna določena masa. Če se z izgubo zoba soočate že nekaj časa, morda nimate dovolj kosti za operacijo zobnega implantata.


Starost


Zobni implantati so najbolj učinkoviti pri pri popolnoma odraslih osebah, katerih razvoj se je ustavil. 


Če ste vi ali vaš otrok še mladi, boste morda morali počakati, dokler se vaša obrazna struktura popolnoma ne razvije. To je običajno okoli 16. leta starosti za dekleta in 18. leta starosti za fante.


Zdravje


Tako kot pri večini medicinskih posegov se tudi pri kirurških posegih, potrebnih za zobne implantate, pričakuje dobro splošno in ustno zdravje. Zobni implantati mogoče ne bodo uporabni, če se soočate s škodljivimi učinki določenih bolezni, kot je sladkorna bolezen, ste zagreti kadilec ali imate bolezen dlesni.


Priznani zobozdravniki, ki delujejo v okviru podjetja Artident, imajo izkušnje in znanje, da ugotovijo, ali ste idealen kandidat za zobni implantat, in če je odgovor pritrdilen, vam z operativnim posegom pomagajo povrniti nasmeh. Kontaktiraj nas na+386 40 740849.0 Comments

Please login to post your comment..

Social

Reviews
  • Be the first one to review us.

Post your Review

Rate it