logo
Na kaj moramo biti pozorni po posegu z zobnimi implantati

Zobni implantati so pripomočki, ki nadomestijo korenino manjkajočih zob. Mnogi postopki zobnih implantatov obrodijo sadove. Kljub temu je treba po operativnem posegu z zobnimi implantati paziti na nekatere stvari. Spodaj so predstavljene najpomembnejše: 

Predpisana zdravila: Zobozdravnik vam predpiše antibiotike in sredstva proti bolečinam, ki pomagajo pri zdravljenju ter lajšanju bolečin in oteklin. Slediti morate navodilom, ki so navedena na receptu, in od njih ne smete odstopati.

Kajenje: Do konca okrevanja se morate izogibati kajenju, saj to resno ovira celjenje v ustih.

zobni-implantati

Otekanje ali krvavitev: Po operativnem posegu pride do določenih pojavov. Otekanje doseže vrhunec v 2-3 dneh. Za zmanjšanje otekline si na obraz položite zavojček z ledom. Po posegu običajno pride do manjše krvavitve, če pa je ta močnejša, za 60 minut ugriznite gazo nameščeno nad prizadetim predelom.

Dieta: Dokler učinek lokalne anestezije ne popusti, pijte le hladno tekočino. Na dan posega jejte le mehko hrano in pijte veliko tekočine. Dokler se predel popolnoma ne zaceli, se morate izogibati trdi hrani.

Fizični napor: Na dan operacije omejite vse zahtevne vaje. Obisk fitnesa ali telovadnice se odsvetuje. Raje počivajte 1 ali 2 dni in glavo držite pokonci.

Naročanje na termin: Naročite se na naslednji pregled na zobni kliniki v Ljubljani, kjer je bil opravljen operativni poseg. Tam morate biti na dogovorjeni datum, da vas lahko zobozdravnik pregleda in po potrebi predpiše različna zdravila, ki bodo omogočila učinkovito celjenje. 

implantat1

Ustna higiena: Uspeh ustne kirurgije je odvisen od tega, kako čista so usta. Redno si umivajte preostale zobe. Nekaj dni se ne približujte območju implantata. Kasneje za učinkovito ščetkanje uporabite ščetko z nežnimi ščetinami. Izpiranje ust s slano vodo je zelo blagodejno in odlično za zdravljenje. To lahko počnete 4-5-krat na dan. 

Proteza: Če območje implantata prekriva proteza ali umetni zobje, jih nekaj dni ne nosite.

Zobni implantati so učinkovita in trajna rešitev. Z upoštevanjem standardne medicine, nege in preprostimi nasveti za vzdrževanje čistoče, se bo rana hitreje zacelila.

Tooth human implant. Dental implantation concept. Human teeth or

Če vas pot zanese v Ljubljano in iščete najboljše zobne implantati, vsekakor obiščite Artident.  Na voljo imajo najboljše strokovnjake, ki vam nudijo najboljšo zobozdravstveno oskrbo po dostopni ceni. Kontaktiraj nas na telefonsko številko +386 40 607987. 0 Comments

Please login to post your comment..

Social

Reviews
  • Be the first one to review us.

Post your Review

Rate it