logo
Različne koristi, ki jih imajo zobni vsadki

Ne glede na to, ali razmišljate o zobnih vsadkih v Sloveniji, EU, ne moremo zanikati, da ponujajo najboljši odgovor za poškodovane ali manjkajoče zobe. Katere so torej prednosti zobnih vsadkov?


Najbližja stvar normalnim in zdravim zobem


Implantati so trdni, stabilni in posnemajo videz, občutek ter funkcijo naravnih zob.


Dolgoročna rešitev


V najboljšem primeru ima nadomestitev zob, na primer z običajnimi umetnimi zobmi ali mostički, življenjsko dobo nekje od 5 do 10 let. Nato je potrebna zamenjava. Zobni vsadki pa potrebujejo le občasno zamenjavo in lahko s primernim vzdrževanjem zdržijo več kot 40 let.


Zobni vsadki


Nadaljujte s svojim življenjem


Zobni vsadki se ne razlikujejo od naravnih zob in vam omogočajo, da nadaljujete z življenjem, ne da bi vas skrbelo, kaj se dogaja z vašimi zobmi. Neprimerni umetni zobje vas lahko prisilijo, da ostanete doma zaradi paranoičnega strahu pred neprijetnimi minutami, ko vam lažni zob zdrsne ali izpade med govorjenjem ali jedjo.


Prepreči izgubo kosti


Zaradi manjkajočega zoba se kost, ki vsebuje zobno korenino, absorbira v telo in čez nekaj časa lahko pride do velike izgube kosti. Vsadki prevzamejo delo zobne korenine in poživijo čeljustno kost, pri čemer ostane trdna in zdrava.


Ohrani strukturo obraza


Manjkajoči zobje lahko povzročijo povešenost obraza in vam dajo videz, zaradi katerega izgledate starejše. Zobni vsadki pomagajo zadržati obrazne strukture, ki spodbujajo bolj poln obraz in postopno energičen videz.


Trajno


Za razliko od umetnih zob, ki jih je potrebno odstraniti okoli večernega časa zaradi čiščenja zobnih usedlin, zobni vsadki ostanejo v ustih tudi ponoči. Prav tako vam ni več potrebno skrbeti glede izpadanja ali zdrsa, ki so pogost pojav pri umetnih zobeh, z rednim ščetkanjem in nitkanjem pa boste ohranili njihov videz.


Capped Dental Implant Model


Razumljivejši govor


Zobne proteze lahko popačijo besede, saj se oprijemajo ust in preprečujejo zdrs lažnih zob. Zobni vsade kposnema občutek in funkcijo naravnih zob, zato govor ostane enak kot prej.


Nič več lukenj v zobeh


Krone, ki se obnovijo z implantati, so odporne na nastanek kariesa. Kljub temu boste morali previdno čistiti okoli mesta vsaditve, da odstranite mikroskopske organizme, ki bi lahko spodbudili bolezen in oslabili dlesni, kar bi lahko v skrajnih primerih povzročilo poslabšanje vsadka.


Zobje ostanejo na mestu


Proteze pogosto zdrsnejo, ko izvajate običajne dejavnosti, na primer hranjenje, govorjenje, grizenje, poljubljanje, zehanje ali smejanje, zato zahtevajo ponovno namestitev v usta. Zobni vsadki se varno namestijo v čeljustno kost, saj se v naravnem postopku združijo s kostjo, kar pomeni, da se ne bodo premaknili ali zdrsnili.


Brez vpliva na zdrave zobe


Ker so zobni vsadki neodvisen postopek, se ne zanašajo na pomoč sosednjih zob. Običajne zobne proteze se prilepijo na zobe na obeh straneh »odprtine« in za to je treba te zobe spremeniti, kar jih dodatno oslabi.


Jejte, kar želite


Ljudje s protezo se redno zatekajo k previdnemu prehranjevanju, saj je težko in mučno jesti kaj trdega. Ko imate zobne vsadke, temu ni tako.

Če želite najboljše, kar ponujajo zobni vsadki, se naročite pri Artidentu. Imajo najboljše zobozdravnike, ki ponujajo kakovostne storitve. Pokličite na +386 40 607987 in se dogovorite za termin.0 Comments

Please login to post your comment..

Social

Reviews
  • Be the first one to review us.

Post your Review

Rate it