logo
Trije razlogi zazobne vsadke

Ko se vam zgodi, da imate vsaj en manjkajoč zob, boste najverjetneje zaznali škodljive učinkenižjesamozavesti. Še huje je, če se oslabi dobro stanje vaših ust. Na srečo obstaja odgovor za manjkajoče zobeprav zaradi zobnih vsadkov. Vedno več posameznikov ugotavljaj prednosti zobnih implantatov. Po poročanju Ameriške akademije za implantacijo ima zobne vsadke že3 milijona Američanov.Tu so trije glavni razlogi, zakaj so zobni vložki tako pomembni.


Tri komponente zobnih vsadkov


Zobni vsadki, ki izgledajo kot vijaki in sonarejeni iz klinično testiranega titana, so nadomestek za manjkajoče korenine zob.


Zobni vsadki


Izgled je usklajen zznačilnostmi zoba in se uporablja kot trajna podlaga bodisi za odstranljive nadomestne zobe bodisi za trajne, fiksne zobe. Zobni vsadek je sestavljen iz treh osnovnih delov, ki vključujejo v ogrodje, opornico in zobno protezo.


  • Ogrodje, ki se vstavi in pričvrsti v pacientovo čeljustno kost, je umetna podlaga implantata.
  • Opornica je del vsadka, ki leži nad in ob dlesni, in poskrbi za učvrstitevkrone, nadomestka ali druge vrste zobozdravstvenega dela, ki se postavi nanjo.
  • Zobna proteza se postavi na vrh in deluje kot pravi zob. Lahko je rezan in oblikovan za lažne zobe ali privit zamostičke ali krone.


Preprečuje premikanje preostalih zob


Ko izgubite zob, se pojavi praznina, ki spodbudi izgubo kosti. Zaradi navadnega pritiska in teže ust se začnejo premikati zobje, ki stojijo blizu luknje. Zato se vaši naravni, trdni zobje začnejo nagibati in niso več na svojem mestu.


Ta težava lahko spodbudi nadaljnjo izgubo kosti in tudi drugih zob.Kljub temu pa lahko te težave odpravite z zapolnitvijo lukenj z zobnim vsadkom.


Izboljša se žvečenje hrane


Eden od bistvenih razlogov zakaj so zobni vsadki tako pomembni je, da omogočajo primerno grizenje hrane. Z pravilnim grizenjem hrane pride tudi do boljše prebave. Boljša je prebava hrane, bolje se koristne sestavine absorbirajo v vaše telo.


Zobni vsadki

 

Ko imate zobne vsadke, lahko hrano uživate podobno, kot da bi imeli svoje običajne zobe. Z njimi lahko jeste vse, kar imate radi, saj imajovsadki zelo podobne značilnosti pravih zob.


Razvija samozavest


Zobni vsadkiimajo poleg zdravstvenih prednosti še druge, kot je na primer povečanje samozavesti. Zaradi manjkajočih zob se zelo verjetno počutite grozno in imate pomisleke glede svojega videza in nasmeha. Z zobnimi vsadki lahko spet vzljubite svoj videz.


Zobni vsadki pomagajo tudi pri boljši izgovorjavi. Za razliko od lažnih zob, ki v ustih zdrsnejo in povzročijo nerazločno govorjenje, zobni vsadki ostanejo varno na mestu.


Imate vprašanja o zobnih vsadkih? Naročite se pri specialistu v Artidentu. So ena redkih klinik za zobne vsadke v Sloveniji, EU, na katero se lahko zanesete. Pokličite na +386 40 607987 in si rezervirajte termin.0 Comments

Please login to post your comment..

Social

Reviews
  • Be the first one to review us.

Post your Review

Rate it