logo
Miti o beljenju zob, ki preprosto ne držijo

Ne glede na razloge zaradi katerih si nekdo želi pobeliti zobe, ne moremo zanikati, da je beljenje zob dandanes izredno priljubljeno. Beljenje zob je eden iz med najbolj priljubljenih in največkrat izvedenih zobnih posegov. Svetovni trg izdelkov za beljenje zob naj bi do leta 2024 dosegel kar 7.40 milijardameriških dolarjev.


Vendar pa je kljub današnji priljubljenosti še vedno prisotnih nekaj mitov o beljenju zob. Nekateri od teh mitov preprosto ne držijo.


Implantat


Žvrkljanje olja lahko odpravi madeže na zobeh:


Številni ljudje se odločajo za žvrkljanje olja. Gre za postopek, kjer par minut žvrkljamojedilno olje kot je kokosovo olje v naših ustih. Medtem ko mnogi trdijo, da žvrkljanje olja ponuja določene zdravstvene koristi, še vedno ne obstaja znanstvena študija, ki dokazuje, da je koristno tudi pri beljenju razbarvanih zob.


Če so vaši zobje občutljivi se ne bi smeli odločiti za beljenje zob:


Če imate občutljive zobe, še ne pomeni, da ne morete storiti ničesar glede madežev, ki vam onemogočajo deljenje vašega polnega nasmeha z drugimi. Zobozdravniki so vedno pripravljeni odpraviti morebitne težave, ki se lahko pojavijo privašem zobozdravstvenem posegu, vključno z beljenjem zob.


Za beljenje zob lahko uporabite kislo sadje:


Drgnjenje jagod, limon, pomaranč in drugega kislega sadja ob zobe je priljubljena praksa. Vendar tovrstno početje ne bo odpravilo madežev na zobeh. Pravzaprav lahko naravne kisle sestavine hudo poškodujejoin oslabijo zobno sklenino. Glede na to, da sklenine ni mogoče obnoviti, se raje izognite takšnemu načinu beljenja zob.


Implantat


Beljenje zob doma je tako učinkovito kot profesionalno beljenje:


Če ste se odločili za beljenje zob doma, vam lahko pri tem pomagajo belilna zobna pasta, pero za beljenje zob in drugi podobni izdelki za beljenje zob, ki jih lahko kupite brez recepta. Vendar pa je primerjanje učinkov in rezultatov teh izdelkov s profesionalnim postopkom beljenja zagotovo neustrezno. Če želite začasno odstraniti madeže na zunanji strani zob, vam bodo morda izdelki, ki jih dobite brez recepta, pri temu pomagali. Vendar pa profesionalno beljenje, ki ga opravi zobozdravnik, preide skozi globlje plasti zob in odpravi bistvenoomadeževanje, zaradi katerega so vaši zobje videti bolj temni.


Beljenje zob je trajno:


Beljenje zob naj bi trajalo do 3 leta. Kljub temu se lahko trajanje razlikuje pri vsakemu posamezniku. Pri tistih, ki jedo ali pijejo izdelke, ki obarvajo zobe, npr. čaj, kavo in rdeče vino, je možnost, da njihovi zobje ostanejo beliza to obdobje zelo nizka. Enako velja za kadilce.


Pridobite nazaj vaš čudovit nasmeh s strokovnim beljenjem zob v Ljubljani pri Artident. Še danes se dogovorite za termin pri enem od naših angleško govorečih profesionalnih zobozdravnikov!0 Comments

Please login to post your comment..

Social

Reviews
  • Be the first one to review us.

Post your Review

Rate it