logo
Vrste totalnih protez, ki jih lahko dobite v Ljubljani, in njihova cena

Trpite zaradi močno poškodovanih ali nagnitih zob? Mogoč prejšnje obnovitvene metodeniso uspele? Ali ste zaradi nesreče izgubili enega ali več zob ali ste jih odstranili? Če je odgovor na katero koli od teh vprašanj pritrdilen, se morate odločiti zatotalno protezoNajprimernejša zobozdravstvena klinika za tak postopek je ARTIDENT. 

Zobni vsadki ali proteze so umetne zobne korenine. Celotna protezaje izdelanaz uporabo akrila in občasno ojačana s kovino. Običajno se uporablja za krajše obdobje kot začasna proteza pri zdravljenju zob, totalne proteze pa ščitijo tkivo, medtem ko se to celi. Zgornje proteze se pričvrstijo z ustvarjanjem vakuma, spodnje pa sedijo na čeljustnem grebenu, ki tako podpira različne sisteme na vsadkih ali na zobeh.

Totalna zobna proteza

Obstajajo tri glavne vrste zobnih protez, ki jih običajno podpirajo zobni vsadki:

Zobne krone

Zobna krona je kapica, ki jo zobozdravniki namestijo na vrh zoba. Izdelava krone se ujema z barvo in obliko zoba. Če se zgodi, da naravni zob ne more podpreti zobne krone, potem lahko zobozdravnik s pomočjo posebne proteze za kronezagotovi enake lastnosti.Zobozdravniki morajo najprej izpuliti zob, da namestijo implantatno podprto krono.Po ozdravitvi mesta lahko zobozdravniki namestijo trajno zobno krono.Zobna krona se lahko uporabi za nadomestitev enega ali več manjkajočih zob.

ARTIDENT ima najnižjo ceno zobnih protez. Čeprav ponujajo cenovno ugodne storitve, to ne pomeni, da s tem znižujejo kakovost storitev ali izdelkov. Ugledni zobozdravniki uporabljajo najboljše izdelke za izdelavo zobnih kron. Celotna proteza je izdelana iz akrila in občasno ojačana s kovino. 

Zobni mostiček

Razlika med zobno krono in zobnim mostičkom je v tem, da krona pokriva samo en zob, mostiček pa več naenkrat. Zaradi te razlike so zobni mostički najprimernejši za obnovo sosednjih zob, ki so nagniti, poškodovani ali manjkajo. Če postopek vključuje zobne vsadke, se uporabi implantatno podprti mostiček. Če naravni zobje ne morejo podpreti zobne proteze, lahko zobozdravniki pri ARTIDENT-u uporabijo implantatno podprti mostiček.

Proteze

Če je potrebno obnoviti celoten komplet zgornjih ali spodnjih zob, potem zobozdravniki pri ARTIDENT-u uporabijo proteze. Zobna proteza se uporabi, kadar manjka ali je poškodovanih večje število zob.Zobne proteze so lahko odstranljive ali fiksne, oboje pa omogočajo trajno stabilizacijo ust. Namestitev implantatno podprtih protez se izvede s pomočjo štirih zobnih vsadkov, ki se drugače imenujejo tudi All-on-4. 

Če vas zanima in želite zobne proteze po ugodni ceni, se obrnite na ARTIDENT. Zobozdravstvena ordinacija Artident se nahaja na dobro dostopni lokaciji v Ljubljani za Bežigradom.Pokličite jih na telefonsko številko +386 40 607987 in se dogovorite za termin pri cenjenih zobozdravnikih.0 Comments

Please login to post your comment..

Social

Reviews
  • Be the first one to review us.

Post your Review

Rate it