logo
Vrste in prednosti protez na implantatih

Proteza na implantatih je zobna protetika, ki jo podpirajo zobni vsadki. Vstavki, ki služijo kot pomoč protezi, se imenujejo oporniki. Gre za terapevtsko zobozdravstveno alternativo za manjkajoče zobe.


Temeljita ocena zob in ugotovitve so bistvenega pomena za odločitev o stanju vaše ustne votline in najboljši vrsti zobnih vsadkov. Zato je priporočljivo, da se o različnih vrstah zobnih protez seznanite, preden se odločite za zdravljenje svojega zobnega stanja v Ljubljani, Slovenija.


Vrste protez na implantatih 


Ugledni zobozdravniki v Ljubljani, Slovenija, vam bodo na podlagi informacij, pridobljenih z zobozdravstvenim pregledom, predlagali najboljši načrt zdravljenja ustne votline. Predstavili vam bo tudi vsako alternativo glede implantatov, ki so na voljo za stanje vašega zobovja.


Spodaj so navedene vrste protez na implantatih:


Zobni vsadki


Kovina in akrilna smola

 

Fiksne proteze iz kovine in akrilne smole so najbolj razširjena vrsta. Ta vrsta zobne proteze prinaša izjemne, čvrste in zanesljive rezultate.


Pri kovinsko-akrilni smoli se ustvari kovinski sklop, ki naj bi pomagal držati akrilno smolo pri pritrditvi na vsadke. Zobna protetika iz kovinsko-akrilne smole pri izdelavi natančno prilegajočih se struktur uporablja CAD/CAM. Na ta način se zagotovi, da se proteza lepo prilega vaši ustni votlini.


Proteza iz kovinsko-akrilne smole se pritrdi na izbrano mesto z vijaki. To vrsto proteze je na splošno enostavno vzdrževati v primeru popravkov in sprememb.


Kovinska keramika 


Proteza iz kovine in keramike je bolj tipična vrsta zobne protetike. Material iz gline je enak zobni sklenini, zaradi česar se izboljša občutek. Na voljo vam je tudi izbira odtenka keramike, ki ga lahko prilagodite tako, da je podoben barvi preostalih zob.


Proteza je izdelana tako, da zagotavlja trdnost in zanesljivo kakovost. Tovrstna zobna protetika je dodatno oblikovana tako, da se lahko močno oprime vsadka, hkrati pa poskrbi za trdne porcelanaste krone.


Pri izdelavi kovinskega sklopa za kovinsko-keramično protezo se uporablja postopek CAM. Za natančno ujemanje s krivuljo zob se uporablja struktura iz voska in kovinsko-keramični amalgam.


Samo keramika 


Proteza iz keramike je podobna zgornji vrste proteze, vendar ne prinaša občutka kovine. Osnova za izdelavo popolnoma keramične zobne protetike je uporaba keramike ali cirkonija namesto kovine. Ta vrsta proteze se predpisuje pacientom, ki imajo neugodne odzive na kovino. 


Zobni vsadki


Prednosti protez na implantatih 


V sodobnem zobozdravstvu se za nadomestitev manjkajočih zob ali zdravljenje poškodovanih in oslabljenih zobnih struktur uporabljajo iznajdljive rešitve za obnovo, kot so zobne proteze, Spodaj so navedene prednosti protez na implantatih:


Posnema funkcijo pravih zob 


Tako smola kot keramični materiali, ki se uporabljajo za izdelavo zobnih protez, so lahko preoblikovani tako, da so podobni vašim naravnim zobem. Te proteze iz smole in keramike so pritrjene na zobne vsadke, zaradi česar so bolj stabilne in fiksne. Zato te proteze delujejo kot navadni zobje.


Udobje 


Ali zaradi nadomestnih zob izgubite željo po hrani? Ali se vam pri govoru zatika zaradi brezplačnege proteze? Vam je med smejanjem nerodno?


Proteza na implantatih vam lahko omogoča boljše grizenje hrane in prehranjevanje, saj je varno pritrjena na nastavke. Prav tako vam lahko pomagajo pri govorjenju in bolj samozavestnem nasmehu.


Izboljša samozavest 


Z uporabo protez na implantatih lahko okrepite svojo samozavest, saj tovrstne zobne proteze ostanejo na mestu. So varno pritrjene na opornike, ki protezi preprečujejo drsenje in ne zahtevajo nobenega lepila.


 Ker so povezani z ustno strukturo, imajo enak videz in funkcijo kot pravi zobje. Vse to pripomore k večji samozavesti, ko se nasmihate, jeste in se pogovarjate.


Artident v Ljubljani,Slovenija, je prava zobozdravstvena klinika za zobne vsadke. Pokličite +386 40 607987 in se dogovorite za termin.0 Comments

Please login to post your comment..

Social

Reviews
  • Be the first one to review us.

Post your Review

Rate it