logo
Razkritje 6 mitov o beljenju zob

Ustrezen biserno bel nasmeh je vitalnega pomena za katero koli preobrazbo in lahko preobrazi videz vsakega posameznika. Beli, brezhibni zobje se iskrijo, ko se nasmehnete, kar ima velik socialni vtis, prav tako pa poveča vašo samo podobo in samozavest.


Ljudje verjamejo, da beljenje zob poškoduje njihovo sklenino, a to ni popolnoma resnično, pravi zobozdravnik pri Artidentu. Nadaljuje “belilna snov, ki se uporablja dandanes je nežna, zato ne povzroča prevelikih poškodb sklenine.” Medtem, ko je beljenje zob eno izmed najbolj občudovanih kozmetičnih postopkov pa obstajajo različni miti, ki ga obkrožajo. V tej objavi bomo govorili o nekaterih izmed teh mitov, ki bodo povečali vašo ozaveščenost o celotnem postopku.


Vsi izdelki za beljenje zob so enaki:


Izdelke za beljenje zob lahko najdete v široki paleti kompletov za beljenje zob, belilnih zobnih pastah, trakovih, pladnjih in še več. Vsak izmed the izdelkov ima lastno belilno sestavo, ki se razlikuje po stopnji produktivnosti. To pomeni, da morate te izdelke spoznati in se odločiti, kateri vam najbolj ustreza.


Poškoduje sklenino:


Rešitve za beljenje zob so popolnoma varne in ne poškodujejo zobne sklenine razen v primeru nepravilne uporabe razmerij med izvajanjem tretmaja. Klinične raziskave so razkrile, da je uporaba peroksida za beljenje zob popolnoma varna in učinkovita. Objekti za beljenje zob danes uporabljajo gele, ki so nadzorovani s strani US FDA, kar pomeni, da prestanejo stroga testiranja.


Laser, uporabljen pri beljenju zob, je škodljiv:


Pravzaprav ne gre za laser. Gre za LED ali UV lučko, ki sproži belilne elemente in jim pomaga pri prebijanju zob. Delovanje LED orodja na baterije se lahko enači z delovanjem kompletov za beljenje zob, predhodne študije pa kažejo, da lahko zaznavna orodja z modro svetlobo spodbudijo postopek beljenja.


Poškoduje živce:


To je še ena zmota – beljenje zob lahko poškoduje jedro ali živec zoba. Če kemikalije niso ustrezno uporabljene, to seveda lahko vodi do težav z zobmi. Vendarle obstajajo pravila, ki določiujejo, da je volumen uporabljenih kemikalij dovolj nežen, da ne poškodujejo zob. Posledično lahko popolno beljenje zahteva 2 do 3 tretmaje.


Ko bodo pobeljeni, bodo vaši zobje za vedno ostali beli:


Sprememba barve je trajna, vendarle pa staranje še vedno teče, kar vodi do tega, da vaši zobje še vedno rumenijo. Za ohranitev beline so potrebni kasnejši obiski.


Zobozdravstvena zavarovanja bodo pokrila beljenje zob:


Na žalost beljenje zob velja za kozmetično dejanje, zato ga večina zavarovalnic ne vključuje v svoje zavarovalne police.


Za profesionalno beljenje zob pokličite Artident – vaš Angleško govoreči zobozdravnik v Ljubljani, Sloveniji. Pokličite nas na +386 40 607987.0 Comments

Please login to post your comment..

Social

Reviews
  • Be the first one to review us.

Post your Review

Rate it