logo
Koristna dejstva o All-On-4 implantatih

Nekaj let nazaj koncept All-on-4 implantatov bolnikom ni bil znan, zobozdravniki pa postopek predpisovali zelo redko. Vendar pa so z napredkom medicinske znanosti takšni vsadki vse bolj priljubljeni in zobozdravniki jih predpisujejo vse pogosteje. Če želite, da vam All-On-4 implantate v Ljubljani opravijo ugledni zobozdravniki,morate najti tudi ugledno kliniko. Cenjeni zobozdravniki menijo, da je ta postopek najboljša rešitev za manjkajoče zobe.


Kaj so All-On-4 implantati?


All-on-4 implantat je drugo ime za fiksni zobni mostiček. Mostiček vsebuje 4 do 6 zobnih vsadkov in je izdelan iz akrilnih materialov v kombinaciji s titanom, monolitnim cirkonijem in porcelanom, ter položen na bazo iz kobalta in kroma.


ZOBNI VSADEK


Zakaj izbrati All-on-4 implantate?


Ko obiščete ugledno kliniko v Ljubljani, bo izkušeni zobozdravnik presodil, ali potrebujete več kot en vsadek za lajšanje težav, s katerimi se soočate. Če vidijo, da je potreben več kot en vsadek, potem priporočijo All-On-4 implantat. Ker se celoten postopek odvija istočasno, lahko med zdravljenjem prihranite denar, hkrati pa dosežete najboljše rezultate.


Kako potega postopek pri All-On-4 implantatih?


Če se odločite za All-On-4 implantate, morate zobozdravnika obiskati večkrat, popolno zdravljenje pa lahko traja tudi mesece. Oglejmo si korake, ki jim sledijo izkušeni zobozdravniki, da vam omogočijo to vrsto implantatov.


Pregled in slikanje


Ob prvem obisku vam zobozdravnik naredi rentgen preostalih zob in vzame odtis čeljusti. S pomočjo odtisa se natonaredi 3D model vaše čeljusti, s katerim zobozdravnik preveri zdravje preostalih zob. Iz 3D slikelahko dobi informacije o debelini kosti, položaju sinusnih votlin ter spozna živce in druge strukture, povezane s čeljustjo.


ZOBNI VSADEK


Glede na te podatke se oblikuje načrt zdravljenja in zobozdravnik vam izračuni strošek takšnega postopka.


Ekstrakcija


Pri prvi operaciji vam zobozdravnik odstrani zobe, ki so morda ostali znotraj čeljusti. Pred namestitvijo implantata mora preteči nekaj časa, da se rana lahko zaceli.


Namestitev implantata


Ko zobozdravnik oceni, da se je rana po prvi operaciji zacelila, nadaljuje z namestitvijo All-On-4 implantata. Ker mora sveder narediti štiri luknjice in ker želimo, da je pacient sproščen in miren ter da ne čuti bolečin, celoten postopek poteka pod lokalno anestezijo. Po celjenju se v luknjice namestijo vijaki iz titana in nato še implantati.


Obnova


Med celjenjem se implantat trdno pritrdi na kost. Na koncu se na implantate namestijo oporniki, ki služijo kot baza za izdelavo kron.


Če želite najboljše All-On-4 implantatev Ljubljani, se obrnite na Artident. Pri njih najdete izkušene zobozdravnik, ki bodo poskrbeli za najboljše zdravljenje. Pokličite na +386 40 607987 in si rezervirajte termin.0 Comments

Please login to post your comment..

Social

Reviews
  • Be the first one to review us.

Post your Review

Rate it