logo
Kako pravilno skrbim za zobne vsadke?

Želite zagotoviti, da vaši zobni vsadki trajajo čim dlje? Če je odgovor pritrdilen, je dobro izvajanje ustne higiene pomembno. Ustrezna nega zob z vsadki lahko traja nekoliko dlje; ampak


o izjemnih rezultatih je pogosto vredno razmisliti.


Večina zobozdravnikov z implantati vam bo pomagala pri nadaljnjem zdravljenju, priporočila kakšne posebne nitke ali medzobne zobne ščetke, ki vam bodo pomagale pravilno skrbeti za vsadke. Zobozdravstvene potrebe vsake osebe so različne. Ne glede na to, ali manjkate zob zaradi nesreče, okužbe ali kariesa, so vsadki prava izbira za vas.


Zobni vsadek je najsodobnejša rešitev, ki izgleda in se počuti naravno. Kot standardna alternativa nadomestitvi zob velja, da so zobni vsadki dolgoročna rešitev za vaše manjkajoče zobe. Če se zanje pravilno skrbi, lahko trajajo desetletja.


Zobni vsadki


Kako pravilno skrbite za zobne vsadke?


Ko je namestitev vsadkov končana, morate tudi zanje skrbeti enako kot vaši naravni zobje. Dvakrat na dan si umijte zobe in jih vsak dan očistite z zobno nitko. To vam bo pomagalo, da se učinkovito znebite bakterij in oblog, hkrati pa preprečite nadaljnji razvoj zobnih težav.


Glede na vašo situacijo in zahteve vam lahko zobozdravnik priporoči uporabo medzobnih ščetk za čiščenje vmesnih zob. Nekatere vrste vsadkov je precej lažje očistiti kot druge.


Na primer, vsadek v bližini sprednjega dela ust bo veliko lažje očistiti kot zobni most, nameščen proti zadnji strani. Strokovni zobozdravniki vam bodo med postopkom ponujali pomembne predloge in poskrbeli, da boste razumeli, kaj vse morate storiti glede nadaljnje oskrbe z vsadki.


Kakšne so omejitve vsadkov?


Eden glavnih razlogov za namestitev vsadkov je ta, da lahko po ozdravitvi skrbijo enako kot vaši naravni zobje. Ena omejitev vsadkov je, da se njihova kakovost lahko razlikuje glede na strokovnjake, ki izvajajo postopek. Pomembno je torej izbrati strokovnega zobozdravnika z dolgoletnimi izkušnjami v zobozdravstveni industriji.


Zobni vsadki


Ali vsadki potrebujejo redno vzdrževanje?


Če želite zagotoviti, da so vsadki v odličnem stanju, morate pregled implantatov opraviti vsako leto. Nadaljujte z obiskom zobozdravnika enkrat na šest mesecev za pregled. Osredotočite se na čiščenje vsadkov, kot bi to storili z naravnimi zobmi.


Kako dolgo trajajo vsadki?


Upoštevati morate predloge za nadaljnjo oskrbo, ki jih je svetoval zobozdravnik. Prepričajte se, da je kost, povezana z vsadki, zdrava. Lahko pričakujete, da bo titan, nameščen v čeljustni kosti, zdržal še več let. Toda zobno krono bo morda treba zamenjati zaradi običajne obrabe.


Spodnja črta -


Artident je znana zobna ordinacija v Ljubljani, specializirana za sodobno zobozdravstvo in implantologijo. Naš poklicni zobozdravnik v Ljubljani najbolj skrbno skrbi za naše paciente sodobni materiali in postopki zdravljenja.


Ponujamo vam široko paleto zobozdravstvenih storitev, vključno z vsadki, odvisno od vaših okoliščin. Pišite nam danes na +386 40 607987 in ugotovite, kako bodo zobni vsadki
vam koristi.0 Comments

Please login to post your comment..

Social

Reviews
  • Be the first one to review us.

Post your Review

Rate it